pondělí 31. srpna 2009

Svatý Václav potřebuje vaši pomoc

Podporovat lze v dnešní době kdeco, kdejak a kdekde, i když to poslední jde asi nejhůře. Není dne, aby člověka na ulici nezastavovali dobrovolníci s kasičkou. Člověk se musí proti nim obrnět a ujasnit si, že i když zrovna dnes nepomůžu, nejsem hned špatným člověkem. Člověk musí obstát především sám před vlastním svědomím, což je jeden velký paradox, protože prevít před svým svědomím obstojí vždy nejlépe a na poctivém vždy nějaká ta výčitka ulpne. Myšlenka: Ale přeci jen jsem mohl..., zůstává dlouho v mysli. S tím se ale člověk musí vyrovnat a musí si sám vybrat, kde a komu přispěje.
Jistě se už, vy, co jste nevzdali čtení již na začátku, smějete tomu, jak si opatrně chystám cestičku k tomu, abych po vás něco chtěl. Nemýlíte se, mé úmysly jsou průhledné jak sluneční paprsek z rána...
A co takhle udělat jednou něco nestandartního? Třeba podpořit dárcovskou dms opravu baziliku svatého Václava ve Staré Boleslavi? Ano i to jde, technika je dokonalá. My, co jsme tam už někdy byli, víme, že je to stavba, která opravu potřebuje a svoji důstojností a důležitostí pro náš národ si to zaslouží. A vy, co jste tam nebyli a jen tak do něčeho házet peníze nebudete, se tam jeďte podívat. Teď v září tam potkáte i toho nového papeže, který se příjede do Staré Boleslavi podívat až z Říma, tak to máte jistě blíž. A jestli vám nestačí argumenty, tak to tam pošlete jen tak, aspoň bude ňáká legrace, až to opraví...
A jak na to? Stačí poslat sms ve tvaru DMS VACLAV na číslo 87 777. Je to opravdu jednoduché. Kdo to chce mít z více zdrojů, tak prosím zde.
Sám půjdu příkladem a ihned, jak zveřejním tento příspěvek, posílám zmíněnou sms. Jen by mě zajímalo, kolik z vás, díky mně podpořilo Václava. Tak až tu sms pošlete, ohodnoťte tento příspěvek jako výborný. Sám budu prvním hodnotitelem.
Někdy se přeci jenom vyplatí pomáhat, nemůžete vědět, kdy ochránce české země pomůže vám...

Žádné komentáře:

Okomentovat